De Ark tijdens lockdown

Opnieuw is Nederland in lockdown, en kan er veel niet of moet het op een andere manier dan we graag zouden willen. Dat is balen, voor iedereen.

Het is de donkerste periode van het jaar, en iedereen verlangt naar Licht. Licht aan het einde van de corona-tunnel, Licht over ons leven, Licht op ons pad. Jezus zegt:

Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

Johannes 8:12

En in hoofdstuk 12:

Zolang u het licht hebt, geloof in het licht, opdat u kinderen van het licht mag zijn.

Houd dat vast!

De kerkenraad heeft gemeend om zo veel mogelijk in lijn met de maatregelen van de overheid te blijven, met pijn in ons hart overigens.

Dat betekent: Zo veel mogelijk thuis blijven.

De zondagsdiensten zullen per stream via YouTube beschikbaar zijn, net als de afgelopen tijd. Er is geen zondagsschool. Wilt u graag meekijken, maar heeft u de link niet? -> contact
Er wordt geen kerstnachtdienst door ons georganiseerd, maar er zijn genoeg online alternatieven waarbij aangehaakt kan worden. (Johan Schep spreekt bijvoorbeeld in de Koningkerk Haarlem)
Het kinderkerstfeest zaterdag 19 dec gaat niet door. Echt heel erg jammer!
Op vrijdag 25 december zal er een kerstmorgendienst gehouden worden met een speciaal programma, via een publieke livestream. Deze is dus laagdrempelig toegankelijk via ons YouTube kanaal.
Nodig ook gerust uw buren uit om hiernaar te kijken.

Al met al zou je zomaar verdrietig en chagrijnig kunnen worden van een bericht als dit. Maar laten we niet vergeten dat God er altijd is, ook in een donker dal als dit. We leven toe naar Kerst, het is advent, waarmee we uitkijken en verwachten: Immanuel: God met ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *