Jeugd

Welkom in de Vrij Evangelische Gemeente ‘De Ark’!

Voor jongeren van 12 tot 25 jaar zijn er in deze gemeente 4 verschillende jeugdgroepen, ieder met hun eigen jeugdleiders en gezellige sfeer. Iedere zondagochtend wordt er natuurlijk een kerkdienst gehouden maar daarnaast is er eens in de twee weken een clubavond speciaal voor jou! Wil je nieuwe mensen leren kennen? Iets leren over een leven met God of heb je vragen over geloven? Of gewoon zin in veel gezelligheid? Kijk dan snel welke club bij jou past! Ook heeft elke club zijn eigen Whatsapp groep om buiten de activiteiten om met elkaar contact te kunnen hebben.  Meld je daarvoor aan bij de leiding.

JEUGDHONK

Wil je kennis maken met leeftijdsgenoten, een jeugdleider spreken of gewoon een spelletje doen? Op zondagochtend na de kerkdienst is ons jeugdhonk meestal open. Hier kun je lekker chillen en een potje tafelvoetbal/pool spelen. Chips en drinken staan voor je klaar, dus kom gerust eens langs!

Trap op in de gang, bovenaan de trap rechts, rechts en dan helemaal achteraan van de gang (‘Honk 1.0/Apenrots’) rechts of bovenaan de trap meteen links (voor de pooltafel, Honk 2.0’).

Data activiteiten seizoen 2023-2024

WANNEERWAT/WIEWANNEERWAT/WIE
Zondag 3-9-2023BIPZaterdag 27-1-2024Amigos/Chaverim
Vr.avond 15/9 tm  Zo. 17-09Start weekendZondag 4-2-2024BIP
Zaterdag 23-9-2023Amigos/ChaverimZaterdag 10-2-2024Amigos/Chaverim
Zondag 1-10-2023BIPZondag 3-3-2024BIP
Zaterdag 7-10-2023Amigos/ChaverimZaterdag 9-3-2024Amigos/Chaverim
Zaterdag 28-10-2023Amigos/ChaverimZaterdag 23-3-2024Amigos/Chaverim
Zondag 5-11-2023BIP 40-jaar “Ark”Zaterdag 6-4-2024Amigos/Chaverim
Zaterdag 11-11-2023Amigos/ChaverimZondag 7-4-2024BIP
Zondag 12-11-2023JeugddienstZaterdag 20-4-2024Amigos/Chaverim
Zaterdag 25-11-2023Amigos/ChaverimZondag 5-5-2024BIP
Zondag 3-12-2023BIPZaterdag 11-5-2024Amigos/Chaverim
Zaterdag 9-12-2023(Bord)SpelavondVrijdag 17-5 / Maandag 20-5Opwekking
Zaterdag 16-12-2023Amigos/ChaverimZaterdag 25-5-2024Amigos/Chaverim
Zondag 7-1-2024BIPZondag 2-6-2024BIP
Zaterdag 13-1-2024Amigos/ChaverimZaterdag 22-6-2024Slotdag
Zaterdag 20-1-2024Optie Spelavond

Amigo’s

Dit Spaanse woord zegt het al: vrienden! In deze club voor jeugd van 12 tot 15 jaar ontstaan vriendschappen en leren we elkaar steeds beter kennen door te praten over wat ons bezighoudt. In iedere clubavond is ruimte voor een interessant onderwerp en tijd om lekker te chillen in ons gezellige jeugdhonk. Jullie denken zelf mee over de invulling van de avond en zo is er altijd een leuk programma waarin jullie zelf ook actief deelnemen: een quiz, sportavond, film, etentje enz. Niets is te gek! Als jeugdleiding zorgen we voor de juiste dosis inhoud. Hierboven lees je wanneer de clubavonden zijn. We hopen je snel te zien of van je te horen!

Erik, Geesje, Nicolien, Age, Wietse

Chaverim

Ook Chaverim is een vertaling voor vrienden maar dan vanuit het Hebreeuws. Deze club is bedoeld voor jeugd van 15 tot 18 jaar. De clubavond is een combinatie van gezelligheid en een zoektocht naar wat de Bijbel je te vertellen heeft. We spreken en verdiepen over de onderwerpen en vragen die jou bezig houden. Je wordt uitgedaagd om je mening te geven. Neem gerust je vrienden mee! Van harte welkom!

Elbertha, Willem-Jan, Arjan

Youth Alpha 

Naast de clubs is er dit seizoen ook een Youth Alpha voor als je je wat verder wilt verdiepen in geloven. We komen dit seizoen bij elkaar in de huiskamer van Christel en Christiaan.  De Youth Alpha is een kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens de avonden kun je praten met andere jongeren over verschillende thema’s en zo meer ontdekken over het christelijk geloof. Iedereen heeft zo weer verschillende vragen en ideeën en samen kun je zo veel leren en ontdekken!  De Youth Alpha is bedoeld voor jongeren van 16+ die zich meer willen verdiepen in het geloof en de betekenis ervan voor jou. De datums en tijdstippen worden afgestemd op de groep deelnemers. 

Christiaan, Christel, Jonathan 

Friends/Alpha Youth

Een leuke groep jongvolwassenen van 18 tot 21 jaar. In deze fase van je leven ben je oud en wijs genoeg om beslissingen te nemen. Maar op basis waarvan maak je die? Wat geloof je nu eigenlijk? Wat is waarheid? Je kunt met allerlei vragen zitten en daarom biedt deze “vrienden”club een veilige omgeving waarin over alle dingen van het leven gepraat kan worden en we naar elkaars mening en inzichten waarderen. We stoeien samen vanuit Gods woord in een zoektocht naar de antwoorden op de vragen in jouw leven. We ontmoeten elkaar 1 x per maand rondom goed eten en gesprek. We willen je graag steunen en uitdagen in je verdere groei naar zelfstandigheid! De datums worden afgestemd op de groep deelnemers.

Alice en Jan (janenalice@casema.nl)

Fellows

Wij, een groep van 20-plussers, komen 1 x per maand met leeftijdsgenoten samen op zondagavond. Meestal eten we wat met elkaar en hebben aansluitend een gesprek over diverse geloofsthema’s en de dingen die jou bezig houden. Graag tot dan!

Martin en Bob (martingroenenberg@outlook.com)

BIP (Bible in Practice)

Bij Bible in Practice (ook wel BIP) beginnen we samen en vertelt de BIP-spreker over een bijbel gedeelte en verbind dit met de praktijk van zijn of haar leven. In de kleinere groepjes praten je samen met een mentor verder over dat thema. We kijken naar wat er in de Bijbel staat en komen te weten wat dit betekent in de praktijk van je eigen leven. Zo kun je een mening gaan vormen en van elkaar leren. 
BIP is voor iedereen van de eerste klas middelbare school(ongeveer 12) tot een jaar of 18. BIP is vanaf september tot juni de 1e zondagochtend van de maand (tijdens de dienst).  

Tot ziens bij de BIP!

Dorike, Arjan, Erik, Jonathan, Wilco, Bob, Marleen, Annette, Christine
(bibleinpractice@live.nl)

Bordspellen

Een paar keer per jaar organiseren we een bordspelavond voor jong en oud waar bekende en minder bekende spellen met elkaar gespeeld kunnen worden. Neem gerust je eigen spellen mee. Houd de Arktueel in de gaten voor de juiste datums.

Arjo, Erwin, Theo, Thom, Martijn

Activiteiten commissie

De activiteiten commissie ondersteunt bij de organisatie van speciale ‘events’, samen met een groep vrijwilligers die hand- en span-diensten verrichten in de organisatie van en tijdens deze activiteiten voor de jongeren. Lijkt het je leuk om een keer mee te helpen op ad-hoc basis, geef dat dan even aan. We zetten je dan op onze lijst met vrijwilligers en nemen contact met je op als we je hulp nodig hebben. 

Arnold, Teunis Jan, Mariska, Erik
(arktiviteitencommissie@gmail.com)