Jeugd

Welkom in de Vrij Evangelische Gemeente ‘De Ark’! Voor jongeren van 12 tot 25 jaar zijn er in deze gemeente 3 verschillende jeugdgroepen, ieder met hun eigen jeugdleiders en gezellige sfeer. Iedere zondagochtend wordt er natuurlijk een kerkdienst gehouden maar daarnaast is er eens in de twee weken een clubavond speciaal voor jou! Wil je nieuwe mensen leren kennen? Iets leren over een leven met God of heb je vragen over geloven? Of gewoon zin in veel gezelligheid? Kijk dan snel welke club bij jou past!

Amigo’s

Dit Spaanse woord zegt het al: vrienden! In deze club voor jeugd van 12 tot 15 jaar ontstaan vriendschappen en leren we elkaar steeds beter kennen door te praten over wat ons bezighoudt. In iedere clubavond is ruimte voor een interessant onderwerp en tijd om lekker te chillen in ons gezellige jeugdhonk. De jeugd denkt zelf mee over de invulling van de avond en zo is er altijd een leuk programma: een quiz, sportavond, film, etentje enz. Niets is te gek! Als jeugdleiding zorgen we voor de juiste dosis inhoud. Verderop in deze folder lees je wanneer de clubavonden zijn. We hopen je snel te zien!

Dico, Manouk, Jorn,Erik

Chaverim

Ook Chaverim is een vertaling voor vrienden maar dan vanuit het Hebreeuws. Deze club is bedoeld voor jeugd van 15 tot 18 jaar. De clubavond is een combinatie van gezelligheid en een zoektocht naar wat de Bijbel je te vertellen heeft. De jeugd mag zelf onderwerpen opgeven waarover we met elkaar nadenken en spreken. Je wordt uitgedaagd om je mening te geven. Mis het niet!

Elbertha, WillemJan, Alice

Friends

Deze leuke groep jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar sluit de rij van jeugdclubs. In deze fase van je leven ben je oud en wijs genoeg om beslissingen te nemen. Maar op basis waarvan maak je die? Wat geloof je nu eigenlijk? Wat is waarheid? Je kunt met allerlei vragen zitten en daarom biedt deze club een veilige omgeving waarin over alle dingen van het leven gepraat kan worden en we naar elkaars mening en inzichten waarderen. We stoeien samen vanuit God’s woord in een zoektocht naar de antwoorden op de vragen in je leven. De vaste jeugdleiders met voldoende levenservaring denken graag met jullie mee. We dagen je uit in de groei naar zelfstandigheid. Uiteraard ontbreekt de gezelligheid niet wat wel eens doorgaat tot in de kleine uurtjes. We ontmoeten elkaar 1 x per maand. Graag tot dan!

Chiel en Martin

Belangrijk

Tijdens het schrijven van deze tekst is er nog veel onzeker vanwege Covid-19/Corona. We vinden het belangrijk dat onze clubs een veilige plek kunnen zijn. We zullen (tijdens de clubavonden) de richtlijnen volgen die daarvoor worden bepaald door onze overheid, waardoor het programma indien nodig aangepast kan worden. Iedere club heeft hiervoor een eigen whatsapp groep waarin we de laatste details en weetjes met elkaar delen door middel van whatsapp. Zorg dus dat je in die groep zit en meld je aan bij jouw leiding.

De volgende regels graag in acht nemen zolang de Corona richtlijnen gelden:

Als je klachten hebt (niezen, hoesten, verhoging) thuisblijven!
Geef elkaar de ruimte en houdt anderhalve meter afstand!
Volg de instructies van de clubleiding op.
We houden ons aan de regels van de overheid.

AGENDA 2020/2021

De clubs worden op zaterdagavond gehouden in het kerkgebouw (Kennelweg 14 in Gorinchem). We beginnen om 20:00u en eindigen de avonden samen. Er is genoeg tijd om met elkaar door te brengen.

WANNEERWATWIE
Zaterdag 26-9-2020StartdagAllemaal
Zaterdag 10-10-2010ClubAllemaal
Zaterdag 31-10-2020ClubAmigo’s en Chaverim
Zaterdag 14-11-2020ClubAllemaal
Zaterdag 28-11-2020ClubAmigo’s en Chaverim
Zaterdag 12-12-2020ClubAllemaal
Zaterdag 9-1-2021ClubAllemaal
Zaterdag 23-1-2021ClubAmigo’s en Chaverim
Zaterdag 13-2-2021ClubAllemaal
Zaterdag 27-2-2021ClubAmigo’s en Chaverim
Zaterdag 13-3-2021ClubAllemaal
Zaterdag 27-3-2021ClubAllemaal
Zaterdag 10-4-2021ClubAllemaal
Zaterdag 24-4-2021ClubAmigo’s en Chaverim
Zaterdag 8-5-2021SlotdagAllemaal
Zaterdag 15-5-2021ClubAllemaal
Zaterdag 22-5-2021 t/m
Maandag 24-5-2021
OPWEKKINGAllemaal
Zaterdag 5-6-2021EO JONGERENDAGAmigo’s en Chaverim
Zaterdag 19-6-2021ClubAllemaal


JEUGDHONK

Wil je kennis maken met leeftijdsgenoten of een jeugdleider spreken? Op zondagochtend na de kerkdienst is ons jeugdhonk meestal open. Hier kun je lekker chillen en een potje tafelvoetbal spelen. Chips en drinken staan voor je klaar dus kom gerust eens langs!

Trap op in de gang, bovenaan de trap rechts, rechts en dan helemaal achteraan van de gang rechts. (Als de Corona regels het toelaten)

Bible in Practice

Bij Bible in Practice (ook wel BIP) onderzoek je samen met je vrienden en andere jeugd uit de kerk de Bijbel. Elke keer staat er een thema centraal. De BIP-spreker vertelt daar dan wat over in zijn praatje. Na de pauze praten we in groepjes samen met een mentor verder over dat thema. We kijken naar wat er in de Bijbel staat en komen te weten hoe we er samen instaan. Zo kun je een mening gaan vormen. BIP is voor iedereen van de eerste klas (ongeveer 12) tot een jaar of 20.

Dorianne, Erik, Dorike, Jonathan, Arjan, Janneke, Wilco, Bob, Ineke, Alice

Ben je van de zondagsschool af en heb je je nog niet opgegeven voor Bible in Practice? Praat dan eens met een mentor of beleef BiP eens. Ook kun je mailen naar: bibleinpractice@live.nl.

Vanwege corona is BIP vooralsnog uitgesteld…