Jeugd

Bible in Practice

Ben je van de zondagsschool af en heb je je nog niet opgegeven voor Bible in Practice? Praat dan eens een mentor of beleef BiP eens. Ook kun je mailen naar: bibleinpractice@live.nl .

Club

Er zijn drie jeugdclubs:
Amigos voor jongeren van 12-15,
Chavarim voor jongeren van 15-18
en Friends van 18-21 jaar.
raadpleeg de contactpagina voor contactpersonen (en adressen)

De namen van de clubs betekenen allemaal “vrienden”. Dat is ook een van de twee belangrijke pijlers van het jeugdwerk: vriendschappen opbouwen met elkaar. Gezelligheid, naar elkaar omzien en er voor elkaar zijn, zijn daarbij belangrijk. De andere pijler van het jeugdwerk is het ontwikkelen van een levend, aanstekelijk geloof, een relatie met de Here Jezus Christus, wat te zien is in alles wat je doet en laat. Daarvoor is bijbelstudie belangrijk, maar ook met elkaar praten, met elkaar bidden en van elkaar leren.

De clubs komen elke twee weken op zaterdag samen van 20:00-22:00 uur.

Agenda seizoen 2017-2018.

Als je vragen hebt over het jeugdwerk kun je het beste contact opnemen met de jeugdoudste. Ook als je zorgen of problemen hebt en je wilt daar graag eens over praten kun je terecht bij de jeugdoudste.

Friends

Als je 18 jaar bent of ouder, dan ben je van harte welkom bij de Friends. Serieuze avonden, die voornamelijk in het teken staan van bijbelstudie en uitdiepen van thema’s worden afgewisseld met ontspannen avonden die meer in het teken staan van ontmoeting en bouwen aan relaties. Regelmatig worden er ook buiten de clubavonden om activiteiten ondernomen. Deze jongeren kennen elkaar daardoor allemaal inmiddels best goed en hebben een band met elkaar opgebouwd. In deze leeftijdsfase wordt vaak definitief de keuze voor de Here Jezus Christus gemaakt. Nieuwsgierig? Wees welkom en ervaar zelf dat de Friends open staan om anderen in hun midden op te nemen!

Chavarim

Een leeftijd waarop vriendschap steeds belangrijk wordt is 15-18 jaar. Tijdens deze fase maken vele jongeren vrienden voor het leven. De avonden zijn dan ook vooral heel gezellig, maar als de bijbel open gaat, wordt er serieus met elkaar een thema behandeld. Dat gaat vaak met veel discussie, maar wel met respect voor elkaar. Belangrijk thema is bijvoorbeeld het bijbelgedeelte uit 2 Kor. 1:3-11: Sta klaar voor een ander. Kom naar de Chavarim en ervaar dat mensen voor je klaar staan en dat jij ook voor anderen mag klaar staan!

De Amigo’s

Dat is een gezellige club tieners in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Een keer in de twee weken, op zaterdagavond, komen de tieners bij elkaar voor ontmoeting, gebed, studie, lol, spel, etc. De tieners hebben zelf een duidelijke mening over vriendschap: belangrijk, leuk, gezellig, vertrouwen, lol, niet over elkaar roddelen, houden van elkaar, liefde voor een ander, respect hebben, goed met elkaar omgaan, elkaar alles kunnen vertellen, dingen delen. Als je iets wilt leren over het toppunt van vriendschap, dan moet je Jezus zelf leren kennen! Lijkt het je leuk om eens te komen kijken bij Amigo’s en val je onder de bovengenoemde leeftijdscategorie? Dan ben je van harte welkom!