Israël

Aandacht voor Israël is belangrijk. Dan moeten we niet alleen denken aan de Staat Israël, maar aan alle Joden, zowel die binnen als buiten Israël wonen. Waarom deze aandacht voor Israël? Dat komt omdat Israël het uitverkoren volk van God vormt. Het is het volk waaruit onze Heer en Verlosser Jezus Christus is voortgekomen. Vanouds heeft de Vrije Evangelische Gemeente aandacht voor Israël. Wij geloven in een toekomstig herstel van Israël op grond van de Bijbelse profetieën.Meer dan ooit hebben Israël en de Joden onze steun en ons gebed nodig. Het antisemitisme komt nog steeds veelvuldig voor. Ook is de berichtgeving in het nieuws omtrent de Staat Israël vaak behoorlijk eenzijdig en negatief. Laten we daarom als vrienden rondom Israël en de Joden staan en bidden voor de vrede van Jeruzalem, waartoe Psalm 122 ons oproept. Binnenkort komt er hier nog meer informatie. We verwijzen u graag door naar de website van onze zustergemeente de VEG in Oldebroek (https://www.vegoldebroek.nl/israel/). 

Laatste Israël berichten

  • Recensie: De misleidingsindustrie
    Recensie: De misleidingsindustrie – auteur: Els van Diggele[1] Versie: 03-11-2019 De ondertitel van dit boekje luidt: “Hoe Nederlandse media ons dagelijks beetnemen, een pamflet”. Op welk vlak worden wij op grote schaal misleid? Een intrigerende vraag. Els van Diggele is journaliste van beroep. Haar focus ligt op de vrije nieuwsgaring en zij is kritisch op … Lees verder “Recensie: De misleidingsindustrie”
  • Als U de Zoon van God bent
    Als U de Zoon van God bent …, door Julia Blum* De Messiaanse voorganger Reuven Berger schrijft o.a. in het voorwoord: “Julia Blum neemt ons in dit boek mee op een pelgrimstocht naar het hart van God. Het zal velen helpen om Zijn Wezen dieper te begrijpen en hoe Hij Zich openbaart door Zijn liefdesrelatie tot … Lees verder “Als U de Zoon van God bent”