Bericht vanuit de kerkenraad - week 22

Afdrukken

 

Geliefde broeders en zusters,

Deze keer een wat praktisch bericht. Er blijkt wat onduidelijkheid te zijn over hoe we de komende tijd onze diensten vorm willen geven, dus hier het overzicht:
 

  • Zondag 31 mei (Pinksteren) 10:00u zoom-dienst
  • Zondag 7 juni 10:00u zoom-dienst
  • Zondag 14 juni 10:00u zoom-dienst 
  • Zondag 21 juni 10:00u zoom-dienst
  • Zondag 28 juni 10:00u zoom-dienst
  • Zondag 5 juli .... ???
  • ... ???
  • ... ???

(Alles uiteraard zo de Heer wil, en binnen de mogelijkheden van de dan geldende regels...)

Hoe verder?
U ziet, wij weten het ook nog niet. Zoals het er nu voor staat heeft onze overheid zich voorgenomen om vanaf 1 juli weer samenkomsten toe te staan tot maximaal 100 personen, mits op anderhalve meter afstand. Dat geeft mogelijkheden en ook een hoop uitdagingen.
Want willen we (2 of 3?) dubbele diensten gaan draaien? Of 1 dienst en die dan online beschikbaar maken voor de rest? En hoe met de zondagsschool? En zo zijn er nog veel meer vragen... We zijn er nog niet uit, maar we zullen u op de hoogte houden. Wilt u mee bidden voor wijsheid in deze keuzes?

Gebruik gebouw
In de tussentijd is het kerkgebouw nog steeds beschikbaar voor kringen en bijbelstudies, maar altijd wel aanmelden!
Zolang we te maken hebben met beperkingen in samenkomen is de agenda bij Annemieke Ton niet in gebruik, maar zullen alle samenkomsten in het gebouw aangemeld moeten worden op deze site.
Zorg dat je altijd aangemeld bent!
Òf de organisator geeft het aantal deelnemers door, of iedere deelnemer moet zelf aanmelden!

Geen open kring
Er zal op de zondagmorgen de komende weken GEEN open kring zijn. U wordt allen van harte uitgenodigd om met de zoom-dienst mee te doen, het is echt makkelijker en leuker dan u misschien denkt. Als er iets is dat u weerhoudt om mee te doen horen we dat graag!

We zijn in contact met de ingeplande sprekers om het zo te organiseren dat de spreker live via zoom de overdenking met ons kan delen. We onderzoeken nog de mogelijkheid om de overdenking via zoom op te nemen en op de site te publiceren.

Pinksteren
Komend weekend is het Pinksteren. Velen zouden misschien naar Opwekking om dat te vieren, maar dat zit er niet in. Gelukkig is er een online alternatief, in samenwerking met diverse organisaties, te vinden op www.samenkerksamensterk.nl. Van harte aanbevolen!

Woensdagavond 27 mei zal ook de volgende studie door Jacques Brunt online komen, live te volgen vanaf 20:00, en later terug te kijken. Ik heb de bijlage nog niet ontvangen, maar deze zal zodra deze beschikbaar is, gepubliceerd worden op https://sites.google.com/view/ark-in-coronatijd/bijbelstudies
Het thema is: "Onze identiteit en geestelijk vrucht dragen."

Afsluitend van dit bericht een toepasselijk lied, één van de nieuwste Opwekking nummers: Hoop in leven en in dood

Namens de kerkenraad,
Gerben