Bericht vanuit de kerkenraad - week 15

Afdrukken

 

 

Geliefde broeders en zusters,

In deze stille week willen we opnieuw een bemoediging aan de gemeente sturen vanuit de kerkenraad. 
Het valt niet mee om momenteel gemeente te zijn, maar houdt goede moed! We mogen uitzien naar Goede Vrijdag en Pasen, en gedenken dat Jezus voor ons gestorven is, en weer opgestaan! Hij heeft de dood overwonnen, zodat wij mogen leven in Hem!

We genieten dan ook van het leesrooster wat met de Arktueel rondgestuurd is, jullie ook? Het helpt om bewust deze dagen te doorleven.

De kerkenraad heeft een aantal vragen gekregen over het gekozen beleid, en daar willen we dan ook graag iets meer uitleg over geven.

Want waarom kiezen we er voor om toch kleinschalig bij elkaar te komen?
Omdat we er van overtuigd zijn dat het bij elkaar komen van christenen onderling een belangrijk onderdeel is van gemeente te zijn. Een kooltje dat uit het vuur gehaald wordt zal langzaam uitdoven. 
Uiteraard houden we ons aan hygiëne regels, daarom hebben we onder andere de zaal zo ingericht dat dat makkelijk kan, en een aanmeld systeem gemaakt. Het is erg zegenrijk om elkaar toch te ontmoeten, al is het met beperkingen.
Jezus leert ons dat ons geestelijke leven zoveel belangrijker is dan ons aardse leven. Onze vervolgde broeders en zusters in landen als Noord Korea wagen hun leven voor een samenkomst, bidstond of avondmaalsviering. Dit alles stemt tot nadenken. Want wat is dan christen-zijn en gemeente-zijn, en hoe doe je dat in deze tijd? Vragen, niet alleen voor de kerkenraad, maar voor iedere christen.

Wat een mooi bruggetje maakt naar een andere vraag die een aantal keer gesteld is: Waarom organiseren we geen eigen gestreamde diensten?
Enerzijds omdat er door heel veel gemeenteleden aangegeven werd liever naar een andere stream te kijken, en anderzijds hebben we als gemeente niet veel kennis en ervaring met alle techniek die daarbij komt kijken.
Er is natuurlijk ook ontzettend veel voor handen, op TV en online, zoveel zelfs dat het soms overweldigend is, en je zomaar overprikkeld kan raken van alle goeds dat aangeboden wordt.

Wel zijn we in gesprek met een flink aantal van onze vaste sprekers om een video overdenking te organiseren, en zijn er van Peter Hazenoot en Johan Schep al een aantal video-overdenkingen gedeeld via whatsapp en facebook.
Ook de bijbelstudies van Jacques Brunt bevelen we van harte aan, via het youtube kanaal van zustergemeente De Burcht, Sleeuwijk.

Morgen, op Goede Vrijdag zou eigenlijk br. Kees voorgaan, maar nu zal rond 19:30 een gesproken overdenking van hem op de Arktualiteiten app, op de facebookpagina en op de website van de Ark geplaatst worden. Zijn boodschap rond af met een oproep om het avondmaal te vieren, om ook op die manier verbonden te blijven en te gedenken aan wat er gebeurde op Goede Vrijdag.
Met Pasen proberen we een "eigen" Paas-zang rond te sturen als het allemaal lukt en we hebben ideeën om met korte filmpjes van gemeenteleden elkaar ook te kunnen bemoedigen, maar dat moet nog wat verder uitgewerkt worden.

We zijn als kerkenraad benieuwd naar jullie ideeën en ervaringen over gemeente zijn in deze tijd. Wil je dat met ons delen?

Onze contactgegevens staan in het informatieblad vermeld, maar het mag ook altijd in een emailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook andere vragen, opmerkingen en bemoedigingen zijn van harte welkom!

Ik sluit af met een tekst uit Psalm 23

Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood,
ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij;
Uw stok en Uw staf,
die vertroosten mij.Shalom!
Namens de kerkenraad,
Gerben