Bericht vanuit de kerkenraad - week 17

Afdrukken

 

 

Geliefde broeders en zusters,

Genade en Vrede zij u!
Hoe gaat het met u? 

Van onze overheid hebben we dinsdag de boodschap gekregen dat het nog wel even gaat duren allemaal. 
Misschien kunt u dat prima aan, maar ik kan me ook goed voorstellen dat het zwaar valt, en dat u het echt al lang helemaal zat bent. En u bent echt niet de enige.
Er zit niets anders op, dan er een weg mee weten te vinden, met thuiswerken, thuis middelbare-school voorlopig, en de anderhalvemeter samenleving. Een woord waar tot een paar maanden terug nog nooit iemand van gehoord had. Maar gelukkig mogen de basisscholen voorzichtig weer beginnen! Het zijn hele klein stapjes, maar ooit komen we er weer uit! Er is sowieso hoop, want Jezus leeft! Laten we dat niet vergeten!

Het is ondertussen overduidelijk dat de kerk niet het gebouw is, maar de mensen, waar God in hun hart woont. Blijft zoeken natuurlijk hoe we dan toch elkaar kunnen liefhebben als broers en zussen, voor elkaar kunnen zorgen, en voor anderen die dat nodig hebben.

Ik wil jullie dan ook echt aanmoedigen om elkaar (online) op te zoeken. Dat kan op heel veel manieren. Heb je daar hulp bij nodig? Laat het dan even weten! 
Voor heel veel mensen is dit nieuw, en u bent echt de enige niet, als u dit nog nooit gedaan hebt.
 

 

Op die manier is het ook mogelijk om Gert-Jan en Stephanie te ontmoeten, bijvoorbeeld met uw kring. Er is al ervaring mee zag ik, dus laten we elkaar helpen en ook hulp durven vragen als u er niet uitkomt. 

Als kerkenraad zijn we aan het onderzoeken wat er bij komt kijken om diensten te kunnen gaan streamen vanuit de Ark. Ook hierin is dit voor bijna iedereen nieuw, maar we hebben contact met kerken in de buurt die er al ervaring mee hebben, waar we in hun ervaringen mogen delen gelukkig.

Afgelopen zondag hadden we een eerste video overdenking door ds Bram Krol. Hoe vond u dat? Is dat wat om mee door te gaan?

Tegelijkertijd hebben we een prachtig gebouw, met corona-opstelling in de zaal, en mogen we daar nog steeds dankbaar gebruik van maken, ook als kring mag dit natuurlijk. Wel altijd even aanmelden op https://sites.google.com/view/ark-in-coronatijd om te zorgen dat we onder de 30 personen blijven.

We begrijpen heel goed dat het niet makkelijk is in deze tijd. Weet dat God voor u zorgt! 
Als kerkenraad en pastoraat willen we voor u beschikbaar zijn, dus neem gerust contact op. Contactgegevens kunt u vinden in het informatieblad, maar mag ook altijd viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We horen graag van u, ook als u goede ideeën of initiatieven hebt, of wilt en kunt helpen met het streamen. Maar u mag ook gewoon even laten weten of u juist wel of niet heel graag een gestreamde Ark dienst zou willen hebben.

Ik wil graag afsluiten met een prachtig lied van hoop: Jezus overwinnaar! 

Namens de kerkenraad,
Gerben 

Jezus Overwinnaar


Waar U verschijnt, wordt alles nieuw.
Want U bevrijdt en geeft leven.
Elke storm verstild door de klank van Uw stem.
Alles buigt voor Koning Jezus.

U bent de held die voor ons strijdt.
U baant de weg van overwinning.
Elke vijand vlucht, ieder bolwerk valt neer.
Naam boven alle namen, Hoogste Heer.

Voor eeuwig is Uw heerschappij.
Uw troon staat onwankelbaar.
Ongeëvenaarde kracht ligt in Uw grote Naam.
Jezus, Overwinnaar!

De duisternis licht op door U.
De duivel is door U verslagen.
Dood waar is je macht, waar is je prikkel gebleven?
Jezus leeft en ik zal leven!

De schepping knielt in diepst ontzag.
De hemel juicht voor onze Koning.
En de machten van de hel weten Wie er regeert:
Naam boven alle namen, Hoogste Heer.

Naam boven alle namen.
Naam boven alle namen.
Naam boven alle namen.