Bericht vanuit de kerkenraad - week 16

Afdrukken

 


Geliefde broeders en zusters,

Ondertussen zijn we een week of 5 onderweg in deze coronatijd. Voor de één begint het misschien te wennen, een ander wordt het ondertussen helemaal zat om 24x7 op elkaars lip te zitten. Het contact met elkaar mist iedereen wel, en zeker met en voor de ouderen.

Ook gemeente-zijn is compleet veranderd. Waar de meesten het prima vonden om een keer een stream van een andere gemeente te kijken, bleek wel met de Paas-zang dat we het Ark-zijn met elkaar toch echt wel missen. Gelukkig maar ;)

Als kerkenraad zoeken we naar de mogelijkheden om toch gemeente te zijn. We kennen en herkennen ook bij elkaar de verschillende emoties, moeiten en onzekerheden die we ook in de gemeente zien. En we ervaren het belang van elkaar bemoedigen en elke keer weer terug te keren bij de Bron.
Skype vergaderingen gaan ons steeds beter af, en we proberen voorzichtige stapjes met video's, om op die manier de gemeente ook dichter bij elkaar te brengen. Gelukkig zijn er in de gemeente een aantal handige mensen die hun hulp hierin aangeboden hebben!

Ook vanavond is er weer een bijbelstudie van Jacques Brunt, uitgezonden op het YouTube kanaal van De Burcht: https://www.youtube.com/user/burchtsleeuwijk. Thema van deze studieavond is "Onze identiteit en de praktijk van het leven".
Hier vind u de bijbehorende vragen, zelf te gebruiken, maar ook gechikt voor op de kring natuurlijk!

Hopelijk kunnen we aanstaande zondag een eerste preek van Bram Krol online zetten. We houden u op de hoogte!

Op zondag is er nog steeds de open kring, en ook is het gebouw bijna dagelijks beschikbaar om in kleine groepen bij elkaar te komen. We willen niet pushen, maar wel de mogelijkheid bieden, maak er gerust gebruik van als u dat wilt. Wel even aanmelden! 


Op deze site is ook een verzameling aan het ontstaan van preken, diensten en muzikale bemoedigingen van "eigen bodem". Onderaan dit bericht zal ik alle linkjes nog een keer noemen.

We vinden het erg jammer dat we als kerkenraad nu geen bezoeken kunnen doen. Juist in deze tijd kan het zomaar zijn dat u met vragen zit over bijvoorbeeld het geloof, relaties of opvoeding. En we merken dat de druk hier en daar, en met name in gezinnen behoorlijk op kan lopen. U kunt altijd iemand van de kerkenraad of het pastoraat benaderen met vragen of gewoon om uw hart te luchten. Bezoeken doen we niet, maar emailen of (video) bellen kan wel! Contactgegevens kunt u vinden in het informatieblad.

We hopen en bidden dat het u goed gaat, dat u lief en leed toch op enige manier kunt delen met uw kring, en bovenal dat u verbonden blijft met onze hemelse Vader. Hij heeft alles in Zijn hand!

Psalm 24:1 en 2 zegt: 

De aarde is van de HEERE en al wat zij bevat,
de wereld en wie er wonen.
Want Híj heeft haar gegrondvest op de zeeën
en haar vastgezet op de rivieren.

 
In Hem verbonden, namens de kerkenraad,
Gerben