Nieuws

Belangrijk! Informatie over de zondagsdiensten

Afdrukken

 

 

Belangrijk! Informatie over de zondagsdiensten

Geliefde broeders en zusters,

Zondag mogen we weer!
In dit bericht staat belangrijke informatie over de zondagsdiensten. Het is belangrijk dat u dit leest, en u aan de regels houdt, zodat we hier geen problemen mee krijgen.

BELANGRIJK:

  • Als u klachten heeft moet u thuisblijven!!!
  • Aanmelden voor een dienst moet altijd!!!
  • Parkeren zo veel mogelijk op het gedeelte van de Kennelweg langs de snelweg, om overlast voor de buurt te beperken. Achter het gebouw parkeren is niet mogelijk!
  • Kom niet te vroeg! (tussen 8:45 en 8:55 of 10:45 en 10:55 is prima)
  • Geef elkaar de ruimte en houdt anderhalve meter afstand!
  • We houden ons aan de regels van de overheid.

Kinderen tm 12 jaar hoeven helemaal geen afstand te houden, jeugd van 13 tm 17 jaar hoeft onderling geen afstand te houden, maar naar volwassenen wel.
Het is een verplichting van de overheid dat u een stoel toegewezen krijgt.

Opzet diensten vanaf 5 juli
We houden voorlopig 2 diensten op zondagmorgen: Om 9:00u en om 11:00u
Alleen in de eerste dienst is er crèche en zondagsschool.
Zingen doen we buiten (bid voor droog weer, en neem een paraplu mee), de liederen zullen in de Arktueel geplaatst worden, zodat u deze kunt lezen vanaf uw telefoon/tablet, of print deze uit.
We drinken voorlopig geen koffie met elkaar.


De 9:00uur dienst ziet er globaal als volgt uit:
Binnenkomen door de hoofdingang. De kinderen gaan direct naar zondagsschool of crèche.
De garderobe niet gebruiken, u mag uw jas over de stoel hangen.
U wordt een zitplaats gewezen.
Na de preek en de voorbede zullen we naar buiten gaan door de achterdeur om te zingen op de parkeerplaats. Ook hier geldt: geef elkaar de ruimte!
Buiten zullen we (als het weer het toelaat) een aantal liederen staand zingen. Als dit lastig voor u is, mag u altijd vragen om een stoel. De liederen staan op de Arktueel, dus print deze uit, of neem uw telefoon mee om mee te kunnen zingen.
De zondagsschoolleiding zal de kinderen bij het zingen aan laten sluiten via de voordeur.
Na het zingen zal de zegen uitgesproken worden en wordt u verzocht via de buitenkant van het gebouw weer naar huis te gaan. Geef ook hierbij elkaar de ruimte!
Ouders van kinderen op de creche kunnen hun kinderen ophalen via de voordeur.

Er zal in de eerste dienst een oproep gedaan worden voor een paar vrijwilligers om te helpen de stoelen schoon te maken tussen de 2 diensten.


De 11:00uur dienst ziet er globaal als volgt uit:
Meteen bij aankomst mag u rechts langs het gebouw lopen naar de parkeerplaats achter, we zullen beginnen met zingen.
Na het zingen gaan we door de achterdeur naar binnen, u wordt een plaats gewezen, graag uw jas over de stoel hangen. We maken geen gebruik van de garderobe. Na de dienst vertrekt u weer via de voordeur.

Ook in de tweede dienst zal een oproep gedaan worden voor een paar vrijwilligers om te helpen de stoelen weer schoon te maken.

Zondagsschool
Tijdens de 9:00u dienst zullen er 2 groepen zondagsschool georganiseerd worden de komende tijd: Een onderbouw en een bovenbouw groep.
Kinderen worden beneden opgevangen door de leiding van de zondagsschool. Voor ze naar boven gaan even handen desinfecteren. De toiletten boven zullen alleen door de kinderen gebruikt worden.

Hygiëne
Er zullen middelen aanwezig zijn om uw handen te desinfecteren. Probeer toiletbezoek te beperken, een deel van de toiletten is afgesloten. Alleen het toilet beneden is bestemd voor volwassenen. Het boventoilet is bestemd voor kinderen.

Collecten
Er zal geen collectezak rond gaan, u wordt verzocht uw gift over te maken ovv "Collecte". Het rekeningnummer van de Ark staat altijd op de Arktueel, en zal ook op de beamer getoond worden.

Dienst online
Er wordt hard aan gewerkt om de 9:00 dienst online (afgeschermd) beschikbaar te maken. We hopen dat dit aanstaande zondag al lukt. Informatie hierover volgt nog.
Dat betekent dat er opnames gemaakt worden met beeld en geluid. Als u hier vragen over heeft of bezwaar tegen kunt u terecht bij de kerkenraad.

Arkotheek
De Arkotheek is voorlopig niet open voor en na de dienst. Wilt u toch een boek lenen, dan kunt u contact opnemen met Hannie Booij (06 33752206)

Jeugdhonk
Ook het jeugdhonk is voor en na de dienst niet open.


De eerste dienst aanstaande zondag is ondertussen volgeboekt, in de dienst om 11u is nog volop plek.

De komende tijd zal voor iedereen (opnieuw) wennen zijn. We rekenen op uw medwerking!

Tenzij er weer van alles verandert, zal dit voorlopig het laatste extra bericht vanuit de kerkenraad zijn. We hopen u allen snel weer in het echt te ontmoeten!

Mocht u vragen hebben, u mag altijd contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook dit bericht wil ik graag met een lied afsluiten. Na maanden van beperkingen is dit ons verlangen: Eenmaal maakt u alles nieuw (Op die dag).

Namens de kerkenraad,
Gerben 

 

Bericht vanuit de kerkenraad - week 26

Afdrukken

Geliefde broeders en zusters,

Er wordt aan alle kanten hard gewerkt om de diensten weer mogelijk te maken vanaf zondag 5 juli. Fantastisch dat veel van jullie mee denken en mee willen werken. 
We zullen voorlopig dubbele diensten houden: 9:00u en 11:00u. Alleen de eerste dienst is er zondagsschool en crèche. Zingen doen we buiten.

Let op! Ook nu de "max 100 personen regel" vervalt, blijft aanmelden nodig! Ons gebouw kan nu eenmaal niet iedereen tegelijk op anderhalve meter herbergen.


Aanmelden altijd door middel van de bekende link

Aanmelden voor de diensten kan nu al. Vol = vol!!!

Aanstaande zondag is er nog een zoomdienst (link).
Vanaf 5 juli zijn er weer diensten in het kerkgebouw, maar altijd AANMELDEN!!!

Nadere informatie over de invulling van de diensten zal in de loop van volgende week verstuurd worden via deze weg. Heb je vragen? -> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze week heeft Mark Rutte opnieuw veel versoepeling aangekondigd. Voor ons als kerk heeft dat (nog) niet veel invloed, maar dat zou nog kunnen veranderen, er is namelijk nog behoorlijk wat onduidelijkheid over de risico's zingen in de kerk. Het laatste wat hierover bekend is, is dat het RIVM nog met een richtlijn gaat komen. Zodra die bekend is, zullen we kijken wat dat voor ons betekent. (Wil je meer weten over de verwarring over zingen in de kerk, kijk dan hier)
Laten we hopen en bidden dat we snel ook binnen weer veilig kunnen zingen!

Ark-Journaal!
Er is weer een Ark Journaal samengesteld!

Nu het leven weer drukker wordt omdat er van alles weer op gang komt, vergeet niet om God te (blijven) zoeken!

De kerkenraad ziet er naar uit om u volgende week zondag weer te ontmoeten!

Namens de kerkenraad,
Gerben 

PS: Zodra de diensten in het gebouw op gang zijn zullen deze extra berichten vanuit de kerkenraad niet meer nodig zijn.

 

Bericht vanuit de kerkenraad - week 25

Afdrukken

Geliefde broeders en zusters,

Diensten
Hoewel er steeds meer gemeenteleden meedoen met de zoom-dienst ben ik toch blij dat we weer concrete plannen kunnen maken voor echte diensten!
Afgelopen dinsdag hebben we als kerkenraad besloten om - als de regels niet veranderen - vanaf zondag 5 juli weer diensten te gaan organiseren.
De details moeten nog uitgewerkt worden met de diverse coordinatoren, maar in grote lijnen zal dat er zo uit gaan zien:

We houden twee diensten, de eerste om 9:00u en de tweede om 11:00u.
Aanmelden dus!   ->   link   ->   want vol = vol!
Alleen tijdens de eerste dienst zal er creche en zondagsschool zijn, tijdens de vakantie beperkt.
In beide diensten, als het weer het toelaat, zullen we buiten, achter het kerkgebouw, een aantal liederen zingen. De rest van de dienst houden we in de zaal.
De sprekers gaan we vragen of ze beide diensten willen spreken.
De eerste dienst maken we ook digitaal (live) beschikbaar.
Afhankelijk van hoe het gaat, willen we een vorm zoeken om  Avondmaal te vieren.
Collectes doen we digitaal, dus niet meer met contant geld.
Koffiedrinken doen we voorlopig nog even thuis.
De ruimte achter het gebouw zal niet beschikbaar zijn voor parkeren.

Al met al zal het best een intensieve tijd worden met veel veranderingen, maar we rekenen op uw aller hulp. Gemeente zijn we allemaal met elkaar!

Met de coordinatoren is of wordt contact opgenomen om alle details door te spreken. Mocht u denken dat we iets vergeten zijn, dan horen we het graag via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Later zal nog uitgebreidere informatie volgen.

Enquête zondagsschool
Een ander belangrijk punt dat misschien nog aan uw aandacht is ontsnapt is, is de zondagsschool enquête. We willen graag de zorg voor de kinderen in de gemeente op een goede manier vorm kunnen geven, en daarvoor is uw input echt nodig. Als u ouder bent van kinderen op de basisschool, wilt u dan deze enquête invullen? Dank u wel!

Kwetsbaarheid
Wij mensen zijn maar kwetsbaar. Hoewel we uit onszelf graag overal zekerheid inbouwen, blijkt vaak genoeg dat er maar weinig voor nodig is om uit balans te raken, in het ziekenhuis te belanden of het gewoon even niet meer te zien zitten. Als afsluiting deze keer dan ook een lied van kwetsbaarheid èn van zekerheid:

Ga met God!

Namens de kerkenraad,
Gerben 

 

Bericht vanuit de kerkenraad - week 24

Afdrukken

Geliefde broeders en zusters,

Wat een overweldigend aantal reacties op de enquete! Hartverwarmend om te merken hoe groot jullie betrokkenheid is. We hebben maar liefst 90 enquetes binnen gehad met een bereik van ongeveer 235 mensen.
We zijn ons als kerkenraad over de resultaten aan het buigen, maar bovenal zoeken we naar Gods leiding om de jusite beslissingen te nemen over het weer opstarten van de diensten. Dinsdag 16 juni vergaderen we hier over in de kerkenraadsvergadering. We rekenen op uw voorbede voor wijsheid en inzicht!

De komende weken zullen we in ieder geval doorgaan met de zoom-diensten op zondagmorgen. Ondertussen is het gelukt om een stabiele link te maken:

zie de email 'bericht vanuit de kerkenraad - week 24'
De link blijft dus ieder week hetzelfde, handig he!

Aanstaande zondag zal Gert Jan Vroege het woord met ons delen, en dat zal meteen een voorlopig afscheid zijn, want 16 juni staat hun vlucht gepland naar de Verenigde Staten.

De bijbelstudies door Jacques Brunt zijn afgerond, maar afgelopen woensdag was de eerste van twee studies over Intimiteit met God door Jan Pool. Deze is samen met de handout hier te vinden.
Ook is er een complete serie studies door Johan Schep over de galatenbrief en een studie over orgaandonatie toegevoegd.

We hopen dat het u goed gaat!
Iedere keer dat we iemand bellen, merken we dat het contact enorm gewaardeerd word. Gemeente zijn we allemaal, en bellen is niet moeilijk, dus hierbij dan ook de oproep om gewoon eens iemand te bellen en vragen hoe het gaat :)
Mocht u behoefte hebben aan contact mag u ook altijd zelf contact opnemen!

Nu langzaam maar zeker er steeds meer mag merk ik zelf dat het regelmatig jeukt om weer normaal te gaan doen. Vragen over het nut van regels, mondkapjes en afstand heb ik ook. 
Maar laten we ons, binnen de regels van onze overheid, toch zo normaal mogelijk blijven gedragen. Op internet kwam ik dit plaatje tegen rond Pinksteren, maar ook buiten Pinksteren zijn we gemeente met elkaar!

We hopen jullie allen zo spoedig mogelijk weer te zien! 

Namens de kerkenraad,
Gerben 

 

Bericht vanuit de kerkenraad - week 23

Afdrukken

Geliefde broeders en zusters,

Hoe gaat het met u? 

Gelukkig horen we van velen van jullie dat jullie de samenkomsten missen! Wij ook!
Dinsdagavond is de kerkenraad bij elkaar geweest om te spreken over hoe we de diensten vanaf 1 juli in willen gaan vullen. Vanaf 1 juli mogen er weer bijeenkomsten tot maximaal 100 mensen.

BELANGRIJK: enquete
We willen heel graag weer bij elkaar gaan komen, maar er zijn nog wel wat keuzen te maken. We willen u daarin betrekken en daarom hebben we een korte enquete opgesteld met een aantal vragen. De keuze om bijvoorbeeld 1 of 2 diensten te gaan organiseren hangt af van het aantal mensen dat van plan is te komen.

Daarom is het erg belangrijk dat u de enquete invult: https://forms.gle/8JvH9ya6rerkoxXm8
Graag zsm, maar uiterlijk 10 juni. Invullen duurt maar een paar minuten.

Pastoraat
We merken dat het voor veel gezinnen lucht geeft nu de kinderen weer (deels) naar school gaan. Fijn! Toch weten we dat er ook veel eenzaamheid is en het niet altijd lekker loopt nu veel mensen thuis werken. Het pastoraat is er om u te helpen! U mag altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bidstonden
In het proces van terug naar normaal, en om de druk op ons gebouw in de avonden af te laten nemen hebben we besloten om de bidstonden vanaf volgende week weer alleen op de maandag te houden. Deze week is er dus ook nog op donderdagavond bidstond, vanaf volgende week alleen nog op de maandagavond 20:00u. Van harte welkom!

Zoom-dienst zondag 7 juni
Zondagmorgen 7 juni willen we opnieuw met elkaar een zoom-dienst hebben. Henk Rothuizen zal in die dienst vanuit Gods woord met ons delen. Van harte welkom!

Als de techniek een drempel vormt, helpen we u er graag mee! (bel/app Erik de Wit 06-48420330)

Afsluitend weer een prachtig lied: Opwekking 830 - Vragen

In elke vraag
Blijft U de Heer
Als oorlog woedt
God U regeert
En ik geloof
Één ding staat altijd vast
U bent trouw Heer
U bent trouw Heer

Namens de kerkenraad,
Gerben