Afdrukken

week van gebed

 

In de jaarlijkse Week van Gebed voor de eenheid bidden christenen samen voor eenheid van christenen, voor de wijk én de wereld. Deze gebedsbeweging van eenheid begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Naar schatting doen zo'n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief.

Als Gorinchemse kerken willen we graag meedoen met dit initiatief omdat we geloven dat samen bidden tot eer is van God en zegen uitwerkt.

Op zondag 19 januari openen we deze week van gebed met een gezamenlijke viering van de kerken uit de stad in de Grote kerk. Deze viering begint om 16.45 uur. We nodigen iedereen van harte uit om bij deze viering aanwezig te zijn en mee te bidden. Zo mogen we ons met elkaar verenigen in gebed.

Aan deze dienst zal medewerking worden verleend vanuit de verschillende kerken van de stad. De algemene leiding van de viering is in handen van majoor Johan de Vries van het Leger des Heils, ds. Robert Eisinga van de Grote Kerk zal spreken naar aanleiding van het bijbelgedeelte dat voor deze viering werd aangeleverd.

Dit jaar heeft de Maltese kerk de internationale week van gebed voorbereid. Het thema van de week van gebed is “ze waren buitengewoon vriendelijk voor ons”. Deze woorden komen uit Handelingen 28:2 waar Paulus en zijn reisgenoten laten weten hoe vriendelijk ze op Malta werden onthaald.

 

 

De aansluitende dagen zal er in de verschillende kerken ’s avonds een bidstond worden gehouden. Ook daarbij bent u van harte uitgenodigd.

Maandag 20 januari 19.30 uur VEG De Ontmoetingskerk Stalkaarsen 19 4205 PG Gorinchem

Dinsdag 21 januari 19.30 uur VEG De Ark Kennelweg 14 4205 ZR Gorinchem

Woensdag 22 januari 19.30 uur CGK Immanuel Grote Haarsekade 58 4205 VK Gorinchem

Donderdag 23 januari 19.30 uur PKN Grote Kerk Groenmarkt 7 4201 EE Gorinchem

Vrijdag 24 januari 19.30 uur KG Leger des Heils Nicolaas Pieckstraat 43 4205 BR Gorinchem

 

 

Mocht u nog meer informatie willen ontvangen dan kunt u contact opnemen met ds. Jelle Nutma 06-25172346 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

Wij willen een veilige kerk zijn en zijn daarom aangesloten bij Stichting Evangelisch Meldpunt.

Stichting Evangelisch Meldpunt

Afdrukken

Preken op Google Drive

Een aantal preken zijn beschikbaar gesteld op Google Drive.

Je kunt deze benaderen door op ‘links’ te klikken in de balk bovenaan het scherm, vervolgens kies je voor ‘Preken (gdrive)’ , daarna klik je op ‘weblink Preken’ of klik op  . De webpagina van google-drive wordt nu geopend en de preken worden getoond.

Klik op een preek om deze te beluisteren.

Misschien krijg je de melding : 'Oeps! Probleem bij het afspelen van dit bestand'

Klik op ‘Downloaden

Daarna krijg je : 'Google Drive kan dit bestand niet controleren op virussen'

Klik ‘Toch downloaden’. Dan kun je kiezen wat je wilt (downloaden en later luisteren = opslaan of direct luisteren dmv je standaard muziekspeler) :

Bij de meesten zal de Windows Media Player geinstalleerd en ingesteld zijn als de standaard speler, kies voor ‘Openen met’ , klik OK en luister.

Afdrukken

Zonnepanelen

Ook wij leveren onze bijdrage aan een duurzame samenleving. In het kader van goed rentmeesterschap zijn zonnepanelen geplaatst.

Na verloop van tijd zullen we de werkelijke opbrengst weten. De verwaching is in elk geval dat we kunnen voorzien in nagenoeg onze totale (elektrische) energie behoefte.

De gegevens zijn hier benaderbaar. Je kunt een real-time overzicht krijgen maar ook een overzicht met de opbrengst tot nu toe. Kijk bijvoorbeeld eens hoeveel bomen we inmiddels al gepland hebben.

Afdrukken

Niet alle nieuws wordt hier getoond. Raadpleegt u ook de agendapagina